Project omschrijving

Er is in de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) in Nederland een groot tekort aan gespecialiseerde traumabehandeling voor mensen met ernstige psychische problemen als gevolg van ernstige en aanhoudende traumatisering in de (vroege) kinderjaren (waaronder Complexe Posttraumatische StressStoornis, Dissociatieve Stoornissen en Hechtingsproblematiek). STRAKX Traumacentra gaat hier verandering in te brengen.

Liefdevol vakmanschap
We gaan een nieuwe innovatieve organisatie in de GGZ neerzetten en bestaande kaders doorbreken. We willen de best mogelijke traumabehandeling bieden, niet één gestandaardiseerde benadering maar meerdere unieke oplossingen.

STRAKX Traumacentra, 2018 en verder
Wij willen in 2018 het eerste Landelijke STRAKX Traumacentrum openen in Amsterdam, vervolgens in gebieden waar de grootste vraag is. Doelstelling is te groeien tot een landelijke dekking in heel Nederland.
Met STRAKX Traumacentra willen wij ervoor zorgen dat mensen met jeugdtrauma’s de best mogelijke gespecialiseerde traumabehandeling kunnen krijgen. Overal in Nederland.
Onderzoek voor de best mogelijke traumabehandeling 
Naast diagnostiek en behandeling gaan de STRAKX Traumacentra onderzoek doen naar behandeleffectiviteit en gaan we nieuwe passende behandelinterventies ontwikkelen.