Project omschrijving

Stichting Uitgestelde Kinderfeestjes

In Nederland leven veel kinderen in armoede. Meer dan 300.000 om precies te zijn! De ouders/verzorgers van deze kinderen hebben geen (financiële) mogelijkheden om voor hun kind een kinderfeestje met hun vriendjes te organiseren. 

Langdurig leven in armoede heeft blijvende impact op kinderen. Sociale uitsluiting, onzekerheid, het niet mee kunnen doen, niet gehoord worden. Landurige armoede geeft littekens. Het is van invloed op de persoonlijke en psychische ontwikkeling van een kind en vergroot de kans op achterstand en ongelijkheid in het heden en in de toekomst.  

Wat doen Stichting Uitgestelde Kinderfeestjes?

Zij regelen en financieren kinderfeestjes voor kinderen die door hun tussenkomst tóch een feest met hun vriendjes kunnen vieren.  

Hoe doen ze dat?

Persoonlijk en samen met ouders/verzorgers/ hulpverleners regelen zij van Z tot Z hele kinderfeestje. Dit betekend, activiteit op locatie en natuurlijk ook eten en drinken voor de groep feestvierders. Alles op basis van de interesses en mogelijkheden van het kind en het gezin. Professionele hulpverleners die aan de gezinnen verbonden zijn dienen een aanvraag in op onze website. Vervolgens gaan de Feest Coördinatoren aan de slag om in onderlinge afstemming een onvergetelijk feestje te regelen.  

Waarom doen ze dit?

Zij vinden dat ‘Elk kind telt, ongeacht de financiële situatie’. Jarig zijn en je feestje vieren met je vriendjes hoort in Nederland bij kind zijn. Een kinderfeestje/ partijtje hoort bij onze tradities. Door dit te faciliteren kunnen ook de kinderen die het al lastig genoeg hebben toch meedoen. Zo kunnen zij ook weer genieten van en uitkijken naar hun verjaardag! Het geeft plezier, zelfvertrouwen, onderling begrip, mooie herinneringen en ervaringen. Tegelijk wordt het netwerk van de jarige vergroot en versterkt. Het draagt positief bij aan groot worden.