Roos Prommenschenckel Foundation

Donateurs aan de Roos Prommenschenckel Foundation hebben gezamenlijk het volgende bedrag opgehaald:
€0,-

Website Roos Prommenschenckel Foundation

Roos Prommenschenckel Foundation

Een handicap is maar een detail van wie je bent, je bent nog zo veel meer

Roos Prommenschenckel (1985) lijdt sinds 2004 aan de zeldzame ziekte torticollis spasmodica. Hierdoor komt haar nek in een afwijkende stand te staan die haar ademhaling bemoeilijkt en regelmatig zelfs onmogelijk maakt. Hierdoor is ze gedwongen om het merendeel van haar leven liggend doorbrengen.

In 2006 won Roos de allereerste Mis(s) verkiezing voor vrouwen met een lichamelijke beperking. Deze prijs kreeg ze uit handen van Lucille Werner. Sindsdien zet Roos haar landelijke bekendheid volop in om de positie van mensen met een lichamelijke beperking in Nederland te verbeteren

Woman on a mission

Haar ziekte weerhoudt haar er niet van om alles uit het leven te halen wat er in zit en van haar pijn een parel te maken. In 2008 heeft ze de Roos Prommenschenckel Foundation opgericht. Deze stichting legt zich toe op het (beter) toegankelijk maken van het openbaar vervoer voor mensen met een fysieke beperking. Haar intensieve lobbywerk vergt veel tijd en energie maar heeft groot succes: samen met de overige vrijwilligers van haar stichting kreeg ze het voor elkaar dat de tamelijk logge NS-organisatie in beweging kwam en er nu én sneller assistentie is én er op meer stations assistentie mogelijk is. Inmiddels zijn alle treinstations in Nederland rolstoeltoegankelijk! Uiteraard streeft haar stichting er naar om ook alle busstations in Nederland rolstoeltoegankelijk te maken.

Eigen aankleedlijn

Alsof dat niet genoeg is, ontwikkelde Roos ook nog een aankleedlijn voor hulpmiddelen van mensen met een beperking, zoals rolstoelen, elleboogkrukken en rollators. Hierdoor kunnen zij hun hulpmiddel aanpassen aan hun persoonlijke stijl.

Deelnemers

Door een product of dienst af te nemen van onderstaande deelnemers steun je de Roos Prommenschenckel Foundation.

Pretty ECO
Pretty ECOFairtrade producten
Steunt MEF Sri Lanka
Meer info
Koop dienst
Fashion by Faye
Fashion by FayeKinder rugzakken
Steunt Stichting Tess
Meer info
Koop product
Atelier De Beeltenis
Atelier De BeeltenisKinderfeestjes
Steunt stichting Uitgestelde Kinderfeestjes
Meer info
Koop dienst