Stichting STRAKX2019-01-20T13:46:50+00:00

Stichting STRAKX Traumacentra

Donateurs aan de Stichting STRAKX hebben gezamenlijk het volgende bedrag opgehaald:
€0,-

Website Stichting STRAKX

Stichting STRAKX

STRAKX is NU werken aan een nieuwe toekomst!

In de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) in Nederland is er een groot tekort aan gespecialiseerde traumabehandeling voor volwassenen met ernstige psychische problemen als gevolg van jeugdtrauma’s, door bijvoorbeeld psychische en fysieke mishandeling, verwaarlozing en seksueel misbruik. Ze hebben onder meer last van een Complexe Posttraumatische StressStoornis, Dissociatieve Stoornis en/of Hechtingsproblematiek. De Stichting STRAKX gaat hier nu verandering in brengen.

STRAKX Traumacentra

STRAKX gaat een nieuwe innovatieve organisatie in de Geestelijke Gezondheidszorg neerzetten en bestaande kaders doorbreken. Niet één gestandaardiseerde benadering maar meerdere unieke oplossingen. Door de best mogelijke traumabehandeling te bieden, willen ze dat STRAKX een begrip wordt, waar mensen met opgeheven hoofd naar toegaan en zeggen: STRAKX is NU: ik ga nu werken aan mijn nieuwe toekomst.

Overal in Nederland

In 2019 wil de Stichting STRAKX het eerste STRAKX Traumacentrum openen in Amsterdam. Het is de doelstelling om te groeien tot een landelijke dekking. Zo willen ze ervoor zorgen dat mensen met jeugdtrauma’s overal in Nederland terecht kunnen voor de best mogelijke gespecialiseerde traumabehandeling.

Onderzoek naar beste traumabehandeling Omdat er nog veel onderzoek nodig is naar welke traumabehandeling het beste werkt, wil de Stichting STRAKX ook Wetenschappelijk Onderzoek realiseren naar het effect van traumabehandelingen en gaan ze nieuwe behandelinterventies ontwikkelen. STRAKX is een ideële instelling met een maatschappelijke doelstelling van initiatiefneemster Martijne Rensen.

Deelnemers

Door een product of dienst af te nemen van onderstaande deelnemers steun je de Stichting STRAKX

Pretty ECO
Pretty ECOFairtrade producten
Steunt MEF Sri Lanka
Meer info
Koop dienst
Fashion by Faye
Fashion by FayeKinder rugzakken
Steunt Stichting Tess
Meer info
Koop product
Atelier De Beeltenis
Atelier De BeeltenisKinderfeestjes
Steunt stichting Uitgestelde Kinderfeestjes
Meer info
Koop dienst