Stichting Uitgestelde Kinderfeestjes2019-01-20T16:38:28+00:00

Stichting Uitgestelde Kinderfeestjes

Donateurs aan Stichting Uitgestelde Kinderfeestjes hebben gezamenlijk het volgende bedrag opgehaald:
€0,-

Website Stichting Uitgestelde Kinderfeestjes

Stichting Uitgestelde Kinderfeestjes

In elke basisschoolklas hebben 2 kinderen geen leuke verjaardag!

Niet iedereen weet dat maar in Nederland leven ruim 300.000 kinderen in armoede.
Hun ouders/verzorgers hebben geen (financiële) mogelijkheden om voor hun kind een kinderfeestje met hun vriendjes te organiseren.

Langdurig leven in armoede heeft blijvende impact op kinderen. Sociale uitsluiting, onzekerheid en niet gehoord worden, de schaamte en het stigmatiserende karakter van armoede. Dit is van invloed op de persoonlijke en psychische ontwikkeling van het kind en vergroot de kans op achterstand en ongelijkheid.

Langdurige armoede zorgt ook voor littekens, want het is van invloed op de persoonlijke en psychische ontwikkeling van een kind en vergroot de kans op achterstand en ongelijkheid in het heden en in de toekomst.

Wat doet Stichting Uitgestelde Kinderfeestjes?

Zij regelen en financieren kinderfeestjes voor kinderen die door hun tussenkomst tóch een feest met hun vriendjes kunnen vieren.

Hoe doen ze dat?

Persoonlijk en samen met ouders/verzorgers/ hulpverleners regelt de stichting kinderfeestjes van A tot Z. Dit betekent: de activiteit op locatie en natuurlijk ook eten en drinken voor de groep feestvierders. Alles op basis van de interesses en mogelijkheden van het kind en het gezin. Professionele hulpverleners die aan de gezinnen verbonden zijn dienen een aanvraag in op onze website. Vervolgens gaan de Feest Coördinatoren aan de slag om in onderlinge afstemming een onvergetelijk feestje te regelen.   

Waarom doen ze dit?


De stichting vindt dat elk kind telt, ongeacht zijn of haar financiële situatie. Feest vieren met je vriendjes hoort in Nederland bij kind zijn. Een kinderfeestje/partijtje hoort bij onze tradities. Door dit te faciliteren kunnen ook de kinderen die het al lastig genoeg hebben toch meedoen. Op deze manier kunnen zij ook weer genieten van en uitkijken naar hun feest! Het geeft plezier, zelfvertrouwen, onderling begrip, mooie herinneringen en positieve ervaringen. Tegelijk wordt het netwerk van het kind vergroot en versterkt. Het draagt positief bij aan hun groeiproces.

Stichting Uitgestelde Kinderfeestjes levert een waardevolle bijdrage aan het doorbreken van de vicieuze cirkel van kinderarmoede door de betrokken kinderen een kinderfeestje te geven. Hierdoor horen zij erbij! Wij vinden dat ieder kind een onbezorgde jeugd verdient en als wij het verschil maken door kinderen een prachtige jeugdherinnering mee te geven dan is dat fantastisch! Dat was onze drijfveer om deze stichting op te zetten. Helpt u ons mee? Dan hebben wij volop ideeën hoe u een bijdrage kunt leveren, onder meer door de verkoop van uw product via onze webshop www.JaWijDoenMee.nl.

Deelnemers

Door een product of dienst af te nemen van onderstaande deelnemers steun je de Stichting Uitgestelde Kinderfeestjes.

Atelier De Beeltenis
Atelier De BeeltenisKinderfeestjes
Steunt stichting Uitgestelde Kinderfeestjes
Meer info
Koop dienst